Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Γλυκιά Τάρτα με Ανθότυρο και φράουλες της Εύας Παρακεντάκη

Για τη ζύμη 
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το αυγό για να τα αφρατέψουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ. Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το  ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε και το παγωμένο νερό και πλάθουμε. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε μία ταρτιέρα και την τσιμπάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 180 για είκοσι λεπτά.
Για την κρέμα
Για την κρέμα κάνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σαντιγί. Στο μούλτι κάνουμε κρέμα τον ανθότυρο με 150 γρ φράουλες και 2 κουταλιές μαρμελάδα.Ενώνουμε την σαντιγί με το μείγμα τυριού.
 
Για το στήσιμο της τάρτας
Αφού κρυώσει το μπισκότο μας, αλείφουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και βάζουμε την κρέμα από πάνω. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες και ξύνουμε λάιμ.


Υλικά

Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ παγωμένο 
1 αυγό
2 κ.σ. παγωμένο νερό
 
Για τη γέµιση:
500 γραμμ. Φράουλες 
500 γραμμ. Φρέσκο ανθότυρο 
50  γραμμ. άχνη ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 στικ βανίλια
ξύσμα από 1 λάιμ
1 Μαρμελάδα φράουλα 


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend