Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σουβλάκι της Μαμάς ,της Εύας Παρακεντάκη ,ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ,MAMA MIA

                         εκπομπή MAMA MIA _27_11_2017 ,ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη να δουλέψει η μαγιά.

 


Προσθέτουμε το γιαούρτι, το
ARISTON ,SOFT ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ  , το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ με το γάντζο για 5 λεπτά ή στο χέρι δυνατό ζύμωμα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, αρκετά εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτάκια μόνο και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.

Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλές πίτες. Ψήνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε τις πίτες με το αρωματικό μας γιαούρτι που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι,τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ με όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια μας γεμίζοντας τα με καρεδάκια γραβιέρας. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά να ψηθούν και μέσα.

Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά στο φούρνο περασμένα σε σουβλάκι.


 



Υλικά

20γρ. μαγιά νωπή
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
2 κουτ. σούπας ARISTON ,SOFT ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ 
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
 
Dressing 
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
ξύσμα 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ ελαιόλαδο 
1 κ.σ μουστάρδα
 
Μπιφτεκάκια γεμιστά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό 
5 κ.σ φρυγανιά τριμμένη 
1 σφηνάκι ξύδι
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ δυόσμος
Γραβιέρα Κρήτης καρεδάκια
αλάτι, πιπέρι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend