Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Noodles ρυζιού με γαρίδες και φρέσκο ανανά από την Chef Καρολίνα Δωριτη

Τοποθετήστε τα noodles ένα μεταλλικό μπωλ ή κατσαρόλα και τα καλύπτετε με βραστό νερόΤα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαλακώσουν για περίπου λεπτάΑν δεν έχουν μαλακώσει τα αφήνετε λίγο ακόμααλλα θέλουν προσοχή μην μαλακώσουν παραπάνωΤα σουρώνετε και τα αφηνετε στο σουρωτήρι για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. (Καλό είναι να ακολουθήσετε και τις οδηγίες του πακέτου).

 

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με λίγο Ariston 100% Φυτικά Έλαια με 10% coconut oilΨήνετε ελαφρά τις φέτες του ανανά και από τις δυο πλευρές (1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να αποτυπωθούν τα σημάδια του τηγανιου πάνω στον ανανά). Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια

 

Σε ένα άλλο τηγάνισε δυνατή φωτιάβάζετε μια πλούσια κουταλιά της σούπας Ariston 100% φυτικά έλαια με 10% coconut oilΠροσθέτετε το σκόρδο και το τζίντερκαι στη συνέχεια τις γαρίδεςΣωτάρουμε ελαφρά για λίγα λεπτάώστε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρέςΑφαιρείτε από τη φωτιάπροσθέτετε το κρεμμυδάκι και τον αρακά και ανακατεύετε

 



Υλικά

Για μερίδες

 

250 γρ λεπτά noodles ρυζιού

300 γρ γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκαψιλοκομμένα

μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

αγγούράκι μικρό κομμένο σε λεπτές φετούλες

κουταλιές της σούπας φρέσκο αρακά

μικρη κόκκινη πιπεριά (γλυκιάκομμένη σε λεπτές φέτες ή σε κύβους

3-4 χοντρες φέτες φρέσκου ανανά

κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρουχοντροκομμένα

κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμοχοντροκομμένο

κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)

σκελίδα σκόρδοψιλοκομμένη

κουταλιές της σούπας φυστίκια (peanuts) καβουρδισμένα

κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο

κουταλιά της σούπας μαυροκούκι

λίγο τριμμένο τσίλι φρέσκο ή σκόνη (προεραιτικά)

λίγο φρέσκο ξύσμα λάιμ

ARISTON ,100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL 

 

Για το dressing

 

κουταλιές της σούπας soy sauce ή tamari

κουταλιές χυμό λάιμ (ή λεμόνι)

κουταλιά της σούπας μέλι

κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

σκελίδα σκόρδοψιλοκομμένη (προεραιτικά



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend