Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Mongolian μοσχαρίσια παιδάκια με ρύζι ,του Culinary Chef Γιώργου Παπακώστα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
Σε μια κατσαρόλα στην μεσαία προς δυνατή φωτιά βάζουμε τo ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ  
να ζεσταθούν μαζί με το σησαμέλαιο.
 Όταν είναι πολύ ζεστό βάζουμε τα παιδάκια και τα σωτάρουμε να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές. 
Αφαιρούμε απο την κατσαρόλα το μοσχάρι και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το τζίντζερ, το σκόρδο 
και το πιπέρι για ένα λεπτό να μαλακώσει το τζίντζερ. Βάζουμε το soy και το νερό και με την κουτάλα 
ξύνουμε τον πάτο τις κατσαρόλας που έχουν κολλήσει τα λίπη του κρέατος. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στην μεσαία σκάλα, βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. 
Επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, κλείνουμε με το καπάκι και την βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες. 
 
Σε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες βάζουμε το ρύζι μας και το πλένουμε πολύ καλά να φύγει το άμυλο. 
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό ,το αλάτι και το  ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και το αφήνουμε 
για περίπου 5 λεπτά στην μεσαία προς δυνατή φωτιά.
 Όταν δούμε το νερό να έχει υποχωρήσει κάτω απο το ρύζι και να δημιουργούνται “κρατήρες¨ στην επιφάνεια, 
γυρνάμε τη φωτιά στην χαμηλή και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε 15 λεπτά θα είναι έτοιμο 
 
Βγάζουμε την κατσαρόλα απο τον φούρνο και αφήνουμε το κρέας στην άκρη να ξεκουραστεί. 
Βάζουμε τον ζωμό πλέον σε μεσαία φωτιά να ρετουσαριστεί με ενα κσ ARISTON,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
Σερβίρουμε πάνω στο ρύζι το μοσχάρι μας βάζουμε την σάλτσα 
και διακοσμούμε με το σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι  

 



Υλικά

Υλικά για το μοσχάρι

4 κσ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
1 κσ σησαμέλαιο
1κ Μοσχαρίσια παιδάκια (με ή χωρίς κόκκαλο)
2 κσ φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κτ καυτερό πιπέρι
2 1/2 κούπες soy sauce
2 1/2 κούπες νερό
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κσ καβουρδισμένο σουσάμι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Υλικά για το ρύζι

2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
3 κούπες νερό
1 κτ αλάτι
1 κσ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

1 κσ ARISTON,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για το ρετουσάρισμα της σάλτσας 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend