Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κερκυραικο Σοφρίτο ,εκπομπή ΕΛΕΝΗ ,20_4_2017 ,Chef Γιώργος Τσούλης

 
 
 
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αλευρώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και δίνουμε χρώμα στο κρέας και από τις 2 πλευρές (καλό θα ήταν να βάζουμε το κρέας σε δόσεις στο τηγάνι). Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το μοσχάρι, το κρασί και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το νερό και τον κύβο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα στο τηγάνι μας να έχει δέσει.
Μόλις μαγειρευτεί το κρέας, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό με τηγανιτές πατάτες.


Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 4εκ.
150γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για το πασπάλισμα του κρέατος
150γρ. ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για το κρέας.
250 γρ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για το τηγάνισμα των πατάτων 
7-8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
80ml. ξύδι
80ml. λευκό κρασί
400ml. ζεστό νερό
1 κύβο ζωμό βοδινού
Αλάτι
Πιπέρι
½ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1,5 κιλό Πατάτες 


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend