Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ιμάμ Μπαιλντί ,original Turkish recipe

Xαράζουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες και βγάζουμε ένα μικρό κομμάτι από το σώμα της κάθε μελιτζάνας .

Βάζουμε σε ένα τηγάνι με καπάκι ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 400gr ή περισσότερο ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού μας  και ψήνουμε με κρύο το λάδι σε σιγανή φωτιά .Γυρίζουμε τις μελιτζάνες και μόλις ψηθούν , τοποθετούμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά λάδια .Το ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ειναι ιδανικό για τηγάνισμα μελιτζάνων ,γιατί τις κάνει τραγανές και όχι πολύ λαδερές .

Σε 2 κουταλιές σούπας ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ σωτάρουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια με 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε 600 gr  ψιλοκομμένες ντομάτες -μπορούμε να βάλουμε κονσέρβα ή φρέσκες ντομάτες και 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη .

Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και 10 λεπτά πριν είναι έτοιμη  ,προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό -υποχρεωτικά 1 ματσάκι μαιντανό .

Κατεβάζουμε την σάλτσα από την φωτιά .

Πασπαλίζουμε ένα πυρέξ με τριμμένη φρυγανιά και τοποθετούμε τις μελιτζάνες κατά μήκος .Προσθέτουμε στο μέρος που έχουμε αδειάσει την σάλτσα -δεν περιχύνουμε το πυρέξ αλλά ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στην κάθε μελιτζάνα και σε κάθε μιά τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι κεφαλογραβιέρα .

Ψήνουμε για 3/4 της ώρας στους 200 ο C .



Υλικά

10 μελιτζάνες Aργήτικες -μακρόστενες 

6 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -προαιρετικά 

1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 

600 gr φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή σε κονσέρβα 

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 

200 gr κεφαλογραβιέρα -όχι τριμμένη 

2 κουταλιές της σούπας ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για την σάλτσα 

400 gr ή περισσότερο ,ΑRISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για το τηγάνισμα των μελιτζάνων 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend