Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοτόπουλο με χυλοπιττάκι και φρέσκια ντομάτα ,του Chef Βασίλη Καλλίδη

Η συνταγή αυτή του Chef Βασίλη Καλλίδη , παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ 29/6/2017 .
 
Αλατόπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά σε μία φαρδυά κατσαρόλα μαζί με το ARISTON ,100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και 4 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει 25-30 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο  και τη σάλτσα σε ένα πήλινο και προσθέτουμε το κοφτό χυλοπιτακι, το λεμόνι και τη φλούδα.  Συνεχίζουμε το βράσιμο για 35 λεπτά, στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.  Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και μπόλικο μαυροπίπερο.


Υλικά

Κοτόπουλο χωριάτικο με χυλοπιτάκι. 
Υλικά για 5-6 άτομα:
1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες 
2 κ.σ. ARISTON, 100% ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 10% COCONUT OIL
3 φλ. κοφτό χυλοπιτάκι
2 κρεμμύδια σε φετάκια 
4 ντομάτες ψιλοκομμένες 
2 πιπεριές σε κυβάκια 
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια 
μια πρέζα ρίγανη 
φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι 
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι 


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend