Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Branch με Σαλάτα Κινόα και Αυγό και Dressing Aβοκάντο

Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή _Σπίτι μου ,Σπιτάκι μου ,εκπομπή 28/5/2017 ,από την Chef Καρολίνα Δωρίτη
Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Η αναλογιά είναι 1 φλυτζάνι κινόα για 2 φλυτζάνια νερό. Προσέχουμε να μην την παραβράσουμε και λασπώσει. 
Βαζουμε νερό να βράσει σε μια μικρη κατσαρόλα. Ριχνουμε μέσα τα σπαραγγια για 3 λεπτά.  Τα σουρώνουμε. Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε ή ετοιμάζουμε και τα υπολοιπα λαχανικα ,εκτός απο το αβοκάντο που καλό ειναι να το κόψουμε τελευταία στιγμη ,γιατί μαυρίζει εύκολα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.γ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ 5%
. Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι με τον αρακά, το κολοκυθάκι και τα σπαράγγια και προσθέτουμε μεσα την κινόα, ανακατεύοντας για λιγα λεπτά (2-3 λεπτά). Ανακατεύουμε μεσα και το κουκουνάρι. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε την κινόα με τα λαχανικά σε ένα μπώλ 
στην ακρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της vinaigrette σε ένα blender και τα πολτοποιούμε καλά.
 
Προσθέτουμε το αβοκάντο στην κινόα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγα-σιγα μέρος του dressing (δεν χρειάζεται να μπει όλο) ανακατεύοντας. Αν μας αρέσει, συμπληρώνουμε επιπλέον πιπέρι. Σερβίρουμε σε πιάτα.
 
 
Σε ένα δεύτερο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε άλλα 2 κ.γ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ 5%. Σπάμε τα αυγά μας μέσα προσεχτικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις τα αυγά μας είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε προσεχτικά πάνω από την κινόα. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μάυρο πιπέρι και περιχύνουμε με ένα μικρο κουταλάκι λιγη επιπλέον vinaigrette πάνω από τα αυγά. 


Υλικά

Για την κινόα
 
1 φλυτζανι κινόα 
3-4 σπαράγγια
1/4 φλυτζανιου αρακά φρέσκο
1/2 αβοκάντο κομμενο σε κύβους
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι κομμενο σε μικρά κυβάκια
1/4 φλυτζανιού κουκουναρι, ελαφρά καβουρδισμενο
2 κουταλάκια του γλυκού ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ 5%
 
αλάτι-πιπέρι
 
 
Για το dressing αβοκάντο
 
1/4 φλυτζανιού φρέσκο μαϊντανό (φύλλα και κοτσάνια)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 αβοκάντο
1 1/2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι λευκό
αλάτι-πιπέρι
 
 
 
Για τα αυγά 
 
2-4 αυγά φρέσκα
2 κουταλάκια του γλυκού ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ 5%


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend